Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 25 °C
Hafif Yağmurlu

Öğretmene Şiddet: Toplumun Kaybı

15.10.2023
A+
A-
Öğretmene Şiddet: Toplumun Kaybı

Son yıllarda artan bir endişe kaynağı olarak karşımıza çıkan olaylardan biri, öğretmenlere yönelik şiddet vakalarıdır. Eğitimcilerimiz, geleceğimizi şekillendiren kişilerdir ve bu şiddet vakaları sadece öğretmenlere değil, tüm topluma zarar vermektedir.

Eğitim, bir toplumun temel taşıdır. Öğretmenler, genç nesilleri bilgiyle donatarak, karakterlerini şekillendirerek ve değerlerini öğreterek büyük bir sorumluluğu üstlenirler. Ancak, son yıllarda öğretmenlere yönelik şiddet vakalarında bir artış yaşanıyor. Bu, sadece fiziksel şiddeti içermez; aynı zamanda sözlü taciz, tehditler ve hakaretleri de kapsar. Bu davranışlar, eğitimcilerin motivasyonunu ve öğrencilerin öğrenme deneyimini olumsuz etkiler.

Öğretmenlere şiddetin sonuçları sadece eğitim sistemiyle sınırlı değildir. Toplumun her kesimine zarar verir. Öğretmenlere yönelik şiddet, toplumun eğitim seviyesini olumsuz etkiler, öğretmenlerin mesleklerine duyduğu saygıyı azaltır ve nitelikli öğretmenlerin eğitim sisteminden ayrılmalarına yol açabilir. Bu da gençlerin eğitimine zarar verir.

Şiddetin, sorunların çözümü olmadığını anlamalıyız. Eğitimle ilgili endişeleri ve sorunları konuşarak, işbirliği yaparak ve olumlu bir şekilde çözebiliriz. Öğrenciler, veliler, öğretmenler ve toplumun geri kalanı arasında açık iletişim ve işbirliği gereklidir. Aynı zamanda, bu tür davranışların yasal sonuçları da vardır ve şiddeti teşvik edenler caydırıcı cezalarla karşılaşmalıdır.

Öğretmenlere yönelik şiddet, sadece öğretmenlere değil, tüm topluma zarar verir. Eğitimcilerimize saygı göstermek ve onları desteklemek, toplumumuzun geleceği için önemlidir. Unutmayalım ki, öğretmenlerimiz yarının liderlerini yetiştirirler ve onların elindeki geleceği şekillendirirler. Saygı ve işbirliğiyle eğitim sistemimizi daha güçlü hale getirebiliriz.

Çağlar KILIÇ
Mil Maarif-Sen Genel Başkan Yardımcısı

maarifim banner
Çağlar Kılıç
Genel Bşk. Yrd. (Mevzuat ve Toplu Sözleşme) 1983 yılında Ankara'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara'da tamamladı. 2005 yılında Konya Selçuk Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. 2005-2010 yılları arasında Elazığ ilinde öğretmenlik ve yöneticilik yaptı. 2010 yılında Ankara iline atandıktan sonra Pursaklar, Çankaya ve Keçiören ilçelerinde öğretmenlik ve yöneticilik yaptı. Hâlen Ankara’da müdür yardımcısı olarak görev yapan Çağlar KILIÇ, evli ve iki çocuk babası olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir.
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.